Sisällön tarjoaa Blogger.

Oi han kuinka kaunis Hoi An!

Ehheh.

Mutta tottapuhuen Hoi An oli kyllä niin symppis kylä! Niinku nukkekotiin olis astellut. Hoi Anin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja alue on tosi kaunista! Kalliinpuoleinen paikka kylläkin, koska Hoi An on hyvin turistisoitunut. Enkä ihmettele. Sen lisäksi että pitäjä on tavattoman kaunis, moni tulee tänne myös alueen räätälipalveluiden takia. Kuin myös minäkin. Ja todellakin, räätäleiden määrä on riistäytynyt täysin käsistä. Kymmeniä putiikkeja vieri vieressä. Jossain vaiheessa meinasin jättää välistä koko teettämisen, kun alkoi ahdistaa valinnan vaikeus! Täytyy olla tarkka laadusta ja hintapolitiikasta, sillä kaikki eivät tee samanlaista jälkeä. Tinkaamista täytyy harjoittaa täälläkin, mutta täytyy muistaa että hinta vastaa myös laatua Jos haluaa överi monimutkaisen iltapuvun päivässä tosi halvalla, voi olla varma, että laatu on huonoa ja se tehdään tunkkaisessa hikipajassa. Siksi avasinkin ehkä kolmatta kertaa koko matkan aikana Lonely Planetin ja katson sieltä minne mennä. 

Tilasin Thu Thuy -taylor shopista kaksi mekkoa hintaan 20 USD kipale. Ja eikä tarvinnut pettyä! Tuntui, että tytöt lukivat minun ajatuksia, siitä mitä halusin! Mekot menivät kerralla nappiin, eikä korjauksia tarvinnut enää sovituksessa tehdä. Ja kahdessa päivässä valmiit. Olisivat kyllä olleet päivässäkin valmiit, mutta taifuuni piti lähes kaikki putiikit kiinni pävän. 

Niin ja se taifuuni. Muistin että kyllähän minä siitä jo jorisin aiemmin. Kuitenkin, olin ollut aika suhteellisen uutispimennossa muutaman päivän, sillä jos netti toimii huonosti ni en vaivaudu konetta juuri aukomaan. Perjantai-iltana kuitenkin onnistuin räpläämään koneella hetken, mutta lähdin tunniksi käymään syömässä. Kun tulin takaisin, Facebookiin ja sähköpostiin oli tullut huolestuneita viestejä että olenko elossa, koska siellä on myrsky. Mikä myrsky? :D No menin luotettavimpaan tietolähteeseen, eli Iltalehden sivuille ja toden totta, aika perhanan iso mysrky se Filippiineillä riehuikin. Joo olin kuullut huhuja siitä, mutta en sen kummemmin ollut kiinnittänyt niihin huomiota. Kyllähän tuo pisti jännittämään. 

No loppupäivä onkin selitetty täällä. Eli siis kyllä muakin oikeesti pelotti, että mitähän tästä tulle, mutta lopulta tais Iltalehti tehdä Vietnamin osalta tihkusateesta taifuunin. Nekin 13 henkeä, jotka kuolivat Vietnamssa, kuolivat järjestelyissä, joissa valmistauduttiin itse myrskyyn. Toki kaikki valmistautu asianmukaisesti pahimpaan niinkun pitääkin, eikä kukaan enää liikkunut lauantai iltana ulos hotelleista tai asumuksista. Ovet lyötiin säppiin ja eristettiin hiekkasäkeillä. Kuitenkin jo sunnuntai iltapäivänä lähdin pyörimään kylille. Luulen, että Eino teki Suomessa pahempaa jälkeä.

Vietin Hoi Anissa lopulta neljä yötä ja oisin voinut jäädäkin, jos ei olisi ollut hoppu Saigoniin, josta oli lentoni Singaporeen. Tosin tein sellaisen puolihölömön ratkaisun, että varasin itselleni sleeper bussiin paikan maanantaille 11.11, jolloin olisin Nha Trangissa hyvin aikaisin aamulla 12. päivä. Siinä aivopieruillessa tajusin, että munhan pitää lähtee jo samana iltana junalla Saigoniin, jotta joudan aamulennolle 13. päivä! Phdiskelin aikani, ettei tossa oo mittään järkiä, jospa peruisin sen bussilipun ja ostasin lennon Da Nangista (puolen tunnin ajomatkan päässä Hoi Anista) Saigoniin 13. päivän aamulle, nii ei tarvis lähtä saikkaamaan. No huonon suunnitteluni ja äkkiratkaisujeni takia lentojen hinnat olivat pompanneet aika huolella, enkä uskaltanut luottaa siihen että lento todella lähtee kuudelta aamulla. Minulta peruttiin jo yksi samaisen yhtiön kello kuuden lento kuukausi takaperin ilman mitään selityksiä. Nha Trangiin siis pikarantalomalle!

Hoi An esittäytyy:Sneak peek


Torilla tavataan

Superfresh
Trimming around, trimming aroundVaikka turisteja riittikin, ei se saanut idyllistä ilmapiiriä pilattua sitten mitenkään! Lovely. Seuraavana olikin tiedossa se 14 tunnin pikarantaloma Nha Tragissa, missä en myöskään välttyny itteni nolaamiselta.  

Ei kommentteja