Sisällön tarjoaa Blogger.

Välilaskun Singapore

Matkalla Balille meitä odotti 12 tunnin välistoppi Aasian metropolien helmessä eli Singaporessa. Koska aikaa jatkolentoon oli niin reilusti, meillä olikin huippu tilaisuus käydä käppäilemässä suosikkikaupungissani. Olen kertaalleen käynyt Singaporessa Vietnamin opiskelijavaihdon aikana ja vuosi oli 2013. Kontrasti Vietnamiin oli silloin niin valtava että olin todella vaikuttunut kaikista pilvenpiirtäjistä, vilkkuvaloista, ylenpalttisesta siisteydestä ja arkkitehtuurin mahtiponttisesta brassailusta.Singaporen välilaskun aikana on parikin vaihtoehtoa käydä tutustelemassa Aasian helmeen. Me lähdettiin ihan reippaasti itsekseen metrolla keskustaan, koska niin, aikaahan meillä edelleenkin oli. Nyt seuraa matkan ensimmäinen nippelitieto thathaa;

  • Koska poistut kentältä maahan, joudut luonnollisesti täyttämään maahantulokortin. Maahantulokorteissa yleisestikin kysytään osoite, jossa aijot punkata. Tässä tapauksessa koska palaat samana päivänä jatkolennolle, kirjoitat osoitteeksi "In Transit". 

Tämän tiedon meille tarjosi reipas kaveri infotiskiltä, mutta toiseen kertaan kysyttäessä eri tiskiltä (ei vissiin tajuttu ekalla), neuvoja ei meitä osannut auttaa. Annamme armoa hänelle, hän oli harjoittelija :) Kuitenkin, nice to know faktana muillekin omatoimisille välilasku kulkijoille. 

Mikäli pitkän lennon jälkeen ei millään huvittaisi lähtä kikkailemaan mitään ylimääräsiä, mutta kuitenkin ihan vähän kiinnostaisi vilkaista kaupunkia, on tähänkin ratkaisu. Changin lentokentältä järjestetään ILMAISIA kaupunkikierroksia (ämpäreitä ei tosin jaeta, höh). 

City Sights kierroksia järkestetään kahdesti päivässä iltasella ja Heritage Tour neljästi päiväsaikaan. Kierrokset täytetään saapumisjärjestyksessä, joten ajelu saattaa lähteä myös ilmoitettua aikasemmin. Näin kävi siis paluumatkalla, eikä kerennyt iltakierrokselle vaikka oli 45 min ennen sen alkua paikalla. Kyseisestä kierroksesta ei siis ole kokemusta, mutta varmasti on kyllä oiva keino tutustua kylillä paikkoihin, jos kentällä kuppaaminen ei napostele. Vertaillaampa vähän;

  • Kaupunkikierrokset ovat ilmaisia, ohjattuja ja tehty pakettina valmiiksi. Kierroksilta ei saa poistua, vaan porukalla lähdetään ja palataan kentälle. 
  • Kun kuleksit keskenäsi kentältä ulos olet toki vapaa menemään ja tekemään mitä lystäät (tosin Singaporessa kaikki on kiellttyä eheh), mutta vastaat luonnollisesti itse kustannuksista. 

Lisätietoa kierroksista löytyy täältä.

Noniin. Maahantulokortti täytetty, immigration jonoon jämptisti ja virkailijan leimojen kautta ulos. Tälleen taas poikkipuolisena aasinsiltana aiheeseen; Riippumatta siitä, minkä valtion rajatarkastuksessa seison, ne on mulle aina kuumottavia. Mikä siinä onki, että vaikka ihan rehtinä suomalaisena olet menossa pällisetelmään paikallisia patsaita, olo on niinku oisit piilottanu enemmänki laitonta kampetta kengänpohjaan. Noh, se siitä.


Paikanpäällä pyörähdettiin vähän business district alueella, jossa yövyin edellisen kerran. Nimensä mukaisesti alue koostuu korkeista taloista ja pankkien logoista. Sit mutka keskustassa ostoskeskusten vilkkuvalojen äärellä. Ja viimeisenä timanttina luonnollisesti suosikkini Gardens by the Bay.


Businessta kerrakseen


Glits n' Glam

Gardens by the Bay
Lopuksi vielä nippelivinkki Changin kentällä välilaskua suorittaville. Eteenkin reippaan lampsimisen jälkeen tämä ryönänen ruuna hihkaisi puhtaasta onnesta, kun lentokentältä löytyi jalkahieronta laitteet. Ja nämäkin ilmaiset. Aamuviiden jatkolentoa Balille odotellessa vietin varmaan pari tuntia koomassa jalkahieronnassa kitkattia syöden. Sama meno jatkui myös paluumatkalla, mutta sipsien kera.

Klo 5.00 irtaantui kone kuopista suuntana Bali - Denpasar.


See You There!
Ei kommentteja