Sisällön tarjoaa Blogger.

Mitä kaikki maksoi?

Nää lopputekstit tulee vähän jälkijunassa, mutta ne on lähinnä itelle muistiinpanoja. Toki jos joku näistä hyötyy niin, se on aina plussaa :) Eli paljoko palo rahaa järkkäilyihin, lippuihin, viisumiin etc etc.


Miljoona, miljoona,miljoona dongiaaAlkusäätäminen
 • Lennot Finskillä Hki-Hanoi 416€. Pelkkä meno, mutta suora lento bisness luokassa, vadap! Se bisness oli siis täysin onnenkantamoinen ylibuukatun koneen takia.
 • Paluulento Bangkokista, mutta Hkin kautta Amsterdamiin, 380 € ja vielä Ams - Oulu 150 € ja nämäkin Finskiltä. Mulla nyt oli tätä kikkailua tähän lisäksi, mutta noin nelisensataa maksaa hyvissäajoin ostettuna, mutta Bangkokista! Hanoista en kattonu (Finski ei muuten lennä tähän aikaan vuodesta tuota väliä suorana ollenkaan).
 • Viisumi, viideksi kuukaudeksi ja multiple entry (eli mahdollisuus matkustaa maasta ulos ja palata vielä samalla viisumilla takaisin) 135€ + postikulut Hki ja takaisin 15 €.   
 • PS. Suomalaiset saa matkustaa Vietnamiin viisumivapaasti alle 15 päiväksi kun lentäen saapuu. Ja kaikki suomalaiset, ei pelkästään perussuomalaiset. Got it? Ehheh.
 • Rokotukset, on jo! Edelliselle reissulle maksoin kaikista rokotuksista yhteensä noin 400€, eli kahelle reissulle jaettuna ei kirpase niin pahasti.


 Asuminen ja oleminen:
 • Löydettiin meleko hyvä kämppä, viis kerrosta, kuus huonetta, 900 USD kuussa, eli kuudestaan jaettuna 150 USD (110€) per perse. Oli muuten hyvä diili. Mut muutenki, asuminen kimppakämpissä maksaa jotakuinki 150 - 250 USD/ kuukausi
 •  Laskut eli vesi, kaasu, sähkö, netti ja telkkari siihen päälle. En muista paljonko kuussa mut ei paljon :D
 • Mopovuokrat vaihtelee aika paljonki. Riippuu ottaako jostaki ihan pikkupuljusta, jolla ei ole  nimee vai haluaako ihan hyvin suositellun, länkkäreiden julistaman ja ylistämän putiikin. Ite vuokrasin jälkimmäisestä juurikin suosittelujen perusteella. Phung Motorbiken mopoista ekasta maksoin 1 300 000 VND (45€) kuussa ja toisesta 1 100 000 (38€) kk. Ja en voi muuta ku suositella kyseistä virmaa! Toinen pulju mistä moni vuokras oli Rent a Bike, mut itelle ne hinnat siellä oli minusta jo turhan korkiat.
 •  Bensaan oisko menny parisenkymppiä kuussa. Vähän alle. 
 • Syöminen. Halapaa. Pääosin. Mutta perus kadunvarsi, muovituoliraflassa mennään noin 1-3 euron hintaluokassa ja tällä jälkimmäisellä syö jo ähkyyn. Sitte ihan oikiassa ravintelissa voi olla hintavampaa, mikä pätee yleensä eteenkin länkkäriruokaan. Hemmottelin itteäni välillä Puku Cafen nakeilla ja muusilla, noin viis euroo annos. 

Matkustelu:

Halapalentoyhtiöillä on toki edullista lentää, mikäli varaa ajoissa. Junamatkustaminen on kans edullista, mutta hyvin hidasta. Junassa on neljä eri luokkaa mistä valita, eli jokaisen kukkarolle ja mieltymyksille löytyy varmasti jotain. 
 
 •  Esimerkkinä junamatka soft seatilla (eli keskihintainen) Hanoista Huen kaupunkiin maksoi 531 000 VND (18€). Alkoin kassalla pihistelemään, kun makuuvaunu olis maksanu yli 800 000 VND (28€). Ei olis kannattanu. Selekä huusi hoosiannaa niin lujaa 17 tunnin matkan jälkeen että olis voinu enkelikuoroon liittyä. Ristus mikä reissu.    

Alla on nyt kuva loistavalta nettisivulta, missä on junaliikenne niputettuna yhteen aikalailla ympäri maailmaa. Hinnat ei välttämättä aivan ajankohtaisia ole, ovat jonkin verran nousseet, mutta hyvää suuntaa antavat. Sivulta löytyy myös aikatauluja ja muuta yleistä tietoa junamatkustamisesta edelleenkin ympäri maailmaa. Vietnamin osalta ainaki autto tosi hyvin!


Hintatiedot Hanoista. Kuva täältä


 • Vietnam Airlines eli paikallinen Finnair on mielestäni ihan kohtuuhintanen, jos varaa ajoissa. Hintaluokkia on varmaan kuus, mut halvimpia lippuja ei ole paljoa. Ja on luotettava firma. Ja hyvät ruuat! Alla taas kuvaa hintavaihtoehdoista. Eli otetaan sellanen kiva rantaloma Hanoista Da Nangiin kuukauven päähän. Kolmekymppiä halvimmillaan suuntaansa. Ei paha.

Kuva täältä

 • Tietenki on sitte näitä Jetstareja ja Air Asiaa, jotka on kyllä aivan varteenotettavia ja olen kumpaaki käyttäny. Niiden lippujen hintoihin tulee vaan kaikennäköstä tilpehöörää sit päälle. Esimerkkinä mun Jetstar lippu Saigonista Hanoihin alko 40 dollarista päätyen lopulta 77 dollariin. Mitä näitä nyt on, matkatavarat, lentokenttämaksut, verot, luottokorttilisä ja hauskin payment fee eli maksu maksun maksamisesta (?). 
 • Bussitkin kulkee, ite  tykkään sleeper busseista eli makuuonnikoista. Halvempia pääosin kuin junat, mutta jokainen arvioi itte uskaltaako lähtä. Tiet on paikoin tosi huonossa kunnossa ja kuskit ajaa rallia. Tähän asti oon pysyny hengissä!

No tässä nyt on tämän muistin aikana tärkeimmät. Päällisinpuolin suht edullinen maa, riippuu aikalailla siitäkin, missä päin Vietnamia päivystää. Suattap olla että teen vielä pari postausta lisää liittyen Hanoihin/ Vietnamissa säätämiseen/ muutenvaan jaaritteluun. Mutta osviittaa Vietnamiin läksijälle!

Halipatsuippa

2 kommenttia

 1. Itse olin viime kesänä viitisen kuukautta Hanoissa. Pukussa tuli itsekin käytyä, tosin slin lasagnea en nakkia ja muusia. :) Tässä vielä linkki minun yhteenvetoon Hanoista. :)
  http://hiemanvino.blogspot.fi/2017/04/yhteenveto-vietnamista.html?m=0

  VastaaPoista