Sisällön tarjoaa Blogger.

Olipa kerran taifuuni

Joo terve. Lähin tossa maanantaina liikenteeseen tarkotuksena kiertää näitä rannikkopitäjiä auringonotto mielessä. Toki olin ihan tietonen siitä että täälläpäin on nyt sadekausi, mutta aina saa toivoa. No toivo oli eilen suuri kun pääsin Hoi Aniin ja aurinko mollotti oikeen komiasti. Toki olin ollu kuulolla siitä että joku myrsky pyörii tuolla Filippiineillä päin, mutta en nyt niin tosissaan sitä ottanu. Eilen sitte alko kantautua uutisia, että kyseinen taifuuni Haiyan onki melekosen todella ärhäkkä. Sillon iski pieni paniik, sillä mä olen yksin reissussa ja siitä johtuen ollut välillä vähän yksinäinen. No, respan setä sano että nuku yön yli huomenna tietää paremmin. Päätin siinä samalla kyllä, et mä lähen huomenna (eli tänään lauantaina) pois. Äkkiä joko Hanoihin tai etelään sinne asti, minne ei myrsky yletä. 

Sieltä se tulee

Aamulla oliki uusi ääni kellossa, busseja ja junia peruttu, lentoja peruttu ja neki liikkuvat välineet, jotka viittii lähtee on täynnä. Faaaaak! No respan täti siinä kovasti vakuutteli, että kaikki ok, sun huone on hyvin suojassa ja tää hotla on tosi turvallinen. Okei, täytyy luottaa siihen ja jäädä siis tänne. 

Täällä on päivällä ollu valmistelut käynissä; Puita katkotaan valmiiksi, ikkunoita muovitetaan ja teipataan ja katoille heitellään hiekkasäkkejä, jotta pysyvät paikoillaan. 

Säkki täytetään hiekalla

Tappelin aikani, enkä saa käännettyä.

Ja valmiit hiekkapussit katolle, jottei se lähe lenteleen.

Suurimmaksi osaksi tän pitäs mennä Huen ja Da Nangin kautta, eli Hoi An on niillä rajoilla, et täällä saattaa "vaan" sataa tosi rajusti ja tuulla. Toivotaan näin. Lisäksi tuo on rauhottunut jo Filippiineiltä lähdettyä, mutta se voi voimistua vielä uudelleen

Tää koko jupakka voi olla jossain määrin median paisutteluakin (Vietnamin osalta, sillä ennusteet ovat aina ennusteita), mutta koska oon yksin ja tällähetkellä en hirveesti siitä nauti, tää tilanne tuntuu aika pahalta. Vielä on kaikki ok, päivällä paisteli aurinko, kävin hörppään kahvit rauhassa ja kasuaalisti teettään pari mekkoa. Kyllä tää nyt silti jännittää. Pidetään peukkuja!

Ei kommentteja