Sisällön tarjoaa Blogger.

Mä mopolla kruisailen!

Mä en siis pääse yli siitä, kuinka siistiä mopolla ajo edelleenki on. Mähän en ollut aijemmin minkään sortin moottoroitua kakspyörästä ajanu, enneku tänne tulin. Mun konkelilla ajaminenki on välillä hirveetä katottavaa ulkopuolisille. Eikä mun aikomuksena edes ollu vuokrata mopoa, eka ajatus siitä oli että: "emmää nyt niin idiootti oo, että lähtisin ton liikenteen sekaan ajamaan." Niin. Siihen se ajatus sitten jäiki. Kaiken huipuksi harjottelin kaks ja puol minsaa, ennenku hyökkäsin tonne liikenteeseen. Kyllä siinä huuli väpätti. Ryssäytin sen kunniaksi heti seinään, mutta onneksi mittää sen vakampaa ei käyny. Jonkun rouvan keitokset kaatoin kyllä maahan. Oopsie!

Jeee !


Rauhallinen iltapäivä. Täällä ajatus on yksinkertasesti se, että jossei sulla oo mopoa, et ole kukaan. Se on kaikista yksinkertasin tapa liikkua paikasta toiseen. Bussit kulkee kyllä useesti, mut pysäkkejä on harvassa ja reitit on kummallisia. Joskus saattas joutua pariinki kertaan vaihtaan, jos haluaa just siihen tiettyyn kohtaan kaupunkia.

Liikennesäännöistä sen verran, että kyllähän täällä periaatteellisesti sellaset on, mutta ne on lähinnä ohjeelliset. Tähän väliin sopiin Maritan löytämä slogani, joka kuvaa Vietnamia ja mun mielestä näitä sääntöjä eritysen hyvin: 

"Vietnam is a country where everything is illegal, but nothing is against the law."

Otetaan esimerkki. Yks mun suokkarikahvila on vähän hankalassa paikassa, jos ajaisin niinku kunnon kansalainen, niin joutusin kiertään hirveen pitkän mutkan. Mutta kun ajan pikkasen matkaa yhdensuuntasta tietä väärään suuntaan niin oon äkkiä perillä ^_^ Ja toi on täällä aivan normaalia! Pari viikkoo sitte ei meinattu millään muistaa, missä yks baari oli, niin hurusteltiin sieltä pois tulevaa ykssuuntasta perille asti. Heleposti löyty!

Poliisin kanssa täällä ei kukaan halua joutua tekemisiin. Mikä oudointa, saatiin heti kättelyssä sellanen ohje, et jos poliisi jotenkin onnistuu pysäyttämään sut, kysyt vaan suoraan "how much?". Sitte siinä voi vielä neuvotella kyseisestä lahjuksesta, mutta asia on sitte sillä selvä. Poliisi pysäyttää länsimaisia juurikin rahan toivossa, mutta niin käy harvoin, sillä kovin monella sinivuokolla (tai täällä keltaisia tai vihreitä) ei ole minkään näköistä kielitaitoa. Eipä ole kertaakaan ollut vaarana joutua pysäytetyksi.


Jos autotiellä on ruuhkaa, oikaise toki jalkakäytävältä.

Punaiset valot on ihan ohjeelliset. Minä noudatan niitä tietenki.. Mutta jos siltä tuntuu, nii antaa mennä vaan, ei kukaan suutu, kunhan pitää huolen ettei pelti kolise. Lisäksi mopon tarakalla voi kuskata kaikkea ihmisistä eläimiin ja muuttokuormiin. Uskomattoman näköstä välillä ku tuntuu että pieni talo saadaan köytettyä taakse!Paper deliveryWhy not?

Oli pakko lainata Massivesta tää kuva, näin ite tän saman toissapäivänä, mut en ehtiny nappasta kuvaa :D Kuva täältä.

Kaikki me ollaan täällä kyllä kertaalleen rysäytetty jotenki (äiti elä huoli, mittään oikeeta vahinkoa ei oo sattunu). Jokunen on kaatunu, toiset muuten vaan rysähtäny. Ja seki on niin yleistä, että harvemmin mitään jälkipeliä tulee. Monesti on tullu todistettua kolaria, jossa pelti kolisee ja joku tupsahtaa nurin, mutta sitte kätellään ja jatketaan matkaa :D 

Anyhow, mää en taho luopuu tosta moposta! Muutama viikko meni totutellessa, mutta nyt osaa jo sujuvasti puikkelehtia autojen, pyörien, mopojen ja kävelijöiden yhteisessä harmoniassa.

I'm local, man !

Road tripping in Tam Dao


LepiäEi kommentteja