Sisällön tarjoaa Blogger.

Meijän huudsit ja kämppä

Noniin ja huomenta vaan kaikille! Aika hiljasta on ollu, tiiän, mut siihen oli syy. Ei se etteikö täällä tapahtus mittään vaan välillä liikaakin! Oiskohan 1,5 viikkoa ollu takana, ku oltiin jo muutettu tähän kämppään, kun eräs päivä tulin kotiin ja ulkona oli ollut se perus +38 lämmintä ja eikä tietenkään tuullut yhtään. Tulin kotiin ja kun avasin oven huoneeseen, ni sisällä oli joku +40 lämmintä ja ilmankosteusprosentti varmaan joku 85. Siis kun saunaan olis astunu. Noh, toki mun huoneessa oli kaikki arvokkaimmat setit eli läppäri, kamera yms (Fat). Minun vanaha Asseri ei sanonu kuumasta mittään, mutta kamera sanoki pitemmän kaavan kautta kapot, eli sekä runko että toinen objektiivi oli ottanna kunnolla kosteutta. PERKELE! Sanoin siinä vaiheessa. Eli lyhyesti tarinoituna oon eläny kolme viikkoo ilman kameraa, ilman kuvia ja ei viitti pelekkää tekstiä tunkia täyteen. 

Mutta! Löysin huikeimman kamerakaupan, jossa olin ostamassa jo uutta, kun kaverit kysyivät että mikäs entisessä on vikana. No selitin että ku oikeestaan kaikki on rikki. "No problem, we fix it!" Ja niinhän ne teki. Runko ja toinen objektiivi tehtiin kolmessa päivässä kuntoon  ja hinta oli 50 USD. Meeppä Anttilan kassalle harjottelija-Ramille selittään ettäku pitäs korjata. Onnistuuko? Sitä minäkin. 

Eli kämppä! Me vuokrattiin kuudestaan (Minä, Marita, ranskalaiset Marie ja Jean-Charles sekä espanjalaiset Eugènia ja Jordie) talo West Laken eli Tay Hon rannalta. West Lake on Hanoin suurin järvi ja näillä alueilla elääkin aika paljon länsimaalaisia. Kämppä on viisikerroksinen, kuus huonetta, keittiö, olkkari ja täysin kalustettu. Ja vuokra 900 $ /kk eli kuudelle jaettuna 150$ per perse. Tää oli löytö! Laskut, kuten sähkö, vesi ja kaasu on erikseen, mut ne ei täällä maksa juuri mitään. Lisäksi meillä käy siivooja joka tiistai, joka velottaa työstään 35 000 VND / tunnilta, mikä on noin 1,30 €. Ennenku joku naputtaa matalapalakasta, niin tuo on ihan normipalkka täällä ja lisäksi tuetaan vietnamin kansantaloutta tällä tavalla, eiks nii! Ja tipataan joka kerta.

Tehdäämpä kierros kämpässä, shall we? 


Ekan kerroksen olkkari, toisinsanoen mopedivarasto. Täällä säilötään mopot aina sisälle. Tää meidän on ihan asiallinen säilytyspaikka ku tossa seinällä ei ole kun yks lipasto, mut monesti näkee tälläkin alueella kun perheen jantteri ajelee suoraan telkkarin ja sohvan viereen ja parkeeraa siihen.
Da Livingroom on 5th floor

Näkymä vitosesta


Meittin partsi. Ja hiuslakka.


Ja tottakai meillä on keittiön hyllyllä itse Ho Chi Minh, jolle kumarrellaan sitte joka aamu! Ai kuka? Entinen vallankumouksellinen, kommunistijohtaja, presidentti jokapaikanhöylä. Täällä jotakuinkin kulttihahmo, joka esiintyy jokaisessa setelissä ja jota kutsutaan kaverillisesti Setämieheksi. 


Uncle Ho Chi Minh
Aika lyhyt turnee, mutta huoneet täällä on huoneita. Plus että joka kerroksessa on isompi ja kivampi huone ja sitte pienempi ja kämäsempi ja arpaonnihan mulla osu täysin tähän jälkimmäiseen. Tästä on jo kertaalleen käyty homeet pesemässä seinästä pois ja jos oikeen kunnolla satelee, niin mun yks seinä kastuu kokonaan, lol! Mutta! Oon neljännessä eli toiseks ylimässä kerroksessa, joten ei haittaa !


Ja sitte naapurin puolelle. Tottakai jokaisella kaupunkilais hipsterillä täytyy olla oma kanalauma ja kukko parvekkeella. Lähiruokaa parhaimmillaan. Ja aamuherätykset tarjoillaan joka aamu noin 3.30 sharp. Tää alue on muutenki välillä yhenlainen Animal Planet. Joka ilta kuulee jonkinäköstä sian tappamista, hurtat räksyttää aamusta iltaan ja jokaisella on jos jonki näköstä kaakattajaa partsilla. Meinasin kyllä itekki ottaa yhen kissapentueen matkalta mukaan, kaikille yks! :)Ja sitte vähän katukuvaa:

Vihreys lähellä.

Laitetaan lissää kuvia ja juttua vaikka huomenissa, meinaa netti vähän jurnuttaa. Kaik hyvin ja Pallaillaan :) Ei kommentteja