Sisällön tarjoaa Blogger.

Lentokenttäyö Kunmingissa

Päätin viettää tänä vuonna kesälomani Laosissa. Olen käynyt Laosissa aikaisemmin noin 8 vuotta sitten reppureissun yhteydessä ja jonkinnäköinen orastava kaipuu sinne on ollut aika ajoin pinnalla. Sain lennot edullisesti alle 200€ Shanghaista Kunmingin kautta Vientianeen, joten päätös skipata loma Suomessa oli helppo. 

Lentoni Shanghaista oli tarkoitus lähtä noin yhdeksän aikaan illalla. Pudongin kentällä odotti kuitenkin tyypillinen kiinalainen yllätys; Lento oli myöhässä. Knoppitietona tähän väliin, Kiinassa kannattaa mahdollisuuksien mukaan aina valita juna lennon sijaan. Eteenkin iltalennot ovat usein enemmän myöhässä kuin ajoissa ja toisinkuin VR, junat ovat täällä lähes minuutilleen aikataulussa. Lähdimme lopulta 2,5 tuntia aikataulusta myöhässä matkaan, lähempänä puoltayötä, mutta onneksi minulla oli koneessa kokonainen penkkirivi itselläni torkuttavana.

Mennessä minua odotti siis yön yli vaihto Kunmingin kentällä, mutta ei hätää selvitin etukäteen että kentällä on mahdollista yöpyä kapseleissa, saman tyylisissä, missä vietin uudenvuodenyön Moskovan lentokentällä. Mukava yö ruumisarkussa jäi kuitenkin haaveeksi, sillä kentällä oli saapuessani ihan pipona porukkaa ja kapselit olivat varattu koko yöksi. Löysin siis oman nurkkani kentän lattialla, mekko alustana ja reppu tyynynä. Ikäväkseni jätin tästä kolhoosista ottamatta kuvaa.

Tämä nyt oli tällainen yllättävä "tein itse (sängyn) ja säästin" -ratkaisu, mutta toivoin ettei minun tarvitsisi turhan montaa reppureissu ratkaisua tehdä. Selkä jumissa ja silmäpussit polvissa raahauduin seuraavalle lennon pätkälle, malttamattomana Laos mielessäin.



Ei kommentteja