Sisällön tarjoaa Blogger.

Asuntoa etsimässä

Juuri lämmitettyä eines nuudelia nauttien ajattelin kertoa hieman Shanghain asuntomarkkinoista. Eines nuudelia siksi, että vaikka huoneeni mukava onkin, kunnon keittiötä ei tässä ole. Insinööriopiskelijan keittiö eli mikro kyllä löytyy, joten lähikaupan lämmikkeillä olen elänyt. Arkena syön kunnon ruokaa, mutta näin viikonloppuisin on helppo olla laiska. Rakennuksen alakerrassa on yhteiskeittiö, mutta en ole vielä uskaltautunut sinne. Tiedä vaikka poliisi näkee ikkunasta, tirsk.


Pöydän väristä ruokaa, nam


Olen siis edelleenkin kaiken säätämisen jälkeen samassa lokaatiossa ja maksoin jopa vuokran huhtikuulle. Eipä näytä ketään kiinnostavan salamyhkäinen ulkomaalainen, kunhan en yritä rekisteröityä alueen poliisille :) 

Eli! Olen etsinyt ja käynyt katsomassa nyt ainakin 12 eri kämppää tai huonetta jaetussa asunnossa. Täällä todella on asuntoja laidasta laitaan ja vuokrien hinta vaihtelee noin 2500 rmb/kk (320€) aina loputtomasti ylöspäin. Tuurini on ollut luokkaa Saara Aalto, sillä olen viidessä potentiaalisessa asunnossa ollut se toiseksi jäänyt. Ensimmäinen katsoja on jokaisen kohdalla ottanut kämpän. Olen kuitenkin tältä kokemuspohjalta kehittänyt Suomi - Shanghai - Asuntomarkkinat sanakirjaa, sillä melkoisia viritelmiä on tullut katsottua viime päivinä.

Cozy - Pieni ja tunkkainen
Natural light available - Postikortin kokoinen tuuletusikkuna ylänurkassa
Authentic living - Asunnolle ei ole tehnyt mitään sitten 70 - luvun
Includes all modern equipments - Keittolevy (1) + pesukone
Historical building - vanha
Close to a shopping mall - No älä, täällä on varmaan 200 ostoskeskusta

Kodin etsiminen Shanghaissa voi olla turhauttavaa. Opiskelijoilla on yleensä asiat helpommin järjestettävissä, sillä yliopistoilla on useasti asuntola johon majoittua. Mahdotonta asunnon löytäminen ei ole, mutta riippuen omista preferensseistä, sen etsiminen voi viedä aikaa. Ääripäitä on paljon eli murjusta luksukseen. Itse etsin ensisijaisesti yksiötä, joita tällä hetkellä on vähän ja voivat siksi olla kalliimmasta päästä. Koen ehkä olevani liian vanha ja mukavuudenhaluinen kämppiksien kanssa asumiseen. Keittiötä ei kaikissa ole ja isossa osassa sen korvaa yksi irtoliesi. Vessan voit joutua jakamaan naapurin Ranen kanssa. Yksiöt voivat olla todella pieniä ja asuntoilmoituksissa käytetään paljon laajakuvaa ja kalansilmälinssejä. Postimerkistäkin saa postikortin oikeilla asetuksilla. Parissa kämpässä on tuoksahtanut reippaasti home ja eteenkin ensimmäisen kerroksen asunnoissa kosteusvauriot ovat harmittavan yleisiä. Konsultoin tällä hetkellä noin seitsemää välittäjää, jotka spämmää minulle kuvia ja tarjouksia aina sopivien löytyessä. Tosin näistäkin kaksi näkee minussa ulkomaalaisen rahasammon eli hinnoissa on reippaasti ilmaa, joten näen tässä tilaisuuden hioa neuvottelu ja inttämistaitoja.

Yksi kappale hellaa, ei jääkaappia


Pienehköä kosteutta havaittavissa

Vielä siis koti odottaa löytymistään, mutta olen edelleen hyvin optimistinen! Sain nyt kuukauden lisäaikaa ja pidän pienen tauon etsimisessä. Pääsiäisloma on tulollaan ja lähden orastavaa kulttuurishokkia pakoon Hanoihin Vietnamiin! Makes sense. Olin siellä vaihdossa vuonna 2013 ja nyt kun olen melkein tässä vieressä, niin lähden riemusta kiljuen verestämään muistoja.

Sitä ennen täytyy kuitenkin odottaa, että passini palaa viranomaisilta oleskeluluvan kanssa. Hilkulle menee sillä passi on luvattu toimittaa minulle lentoa edeltävänä päivänä. Itse oleskelulupaan liittyvään hakuprosessiin palaan ensi kerralla. Siihen kuului osana muun muassa hämmentävä ja scifi -henkinen terveystarkastus. 


7 kommenttia

 1. Taas niin tuttuja fiiliksiä, monet loukot kiersin itsekin katsomassa aikoinaan ennenkuin löysin lopulta aivan ihanan asunnon indonesialaisen tytön alivuokralaisena! Mäkin etsin yksiötä, mutta sitten kun tuo ihana iso asunto omalla huoneella löytyi ja meillä synkkasi vuokralaisen kanssa, olin tosi onnellinen! Eiköhän sullekin vielä löydy hyvä Shanghain koti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäki uskon että vielä se koti jostain löytyy :) Ja itsekin harkitsen että jos hyvä asunto/ kämppis löytyy, niin kyllä voisin muuttaa esim. juuri kahden makkarin kämppään. Ehkä sellaisiin 5-8 hengen kolhooseihin en lähtis!

   Poista
 2. Haha taas sain tirskahdella ääneen, nyt tuolle sanakirjalle. Plus, apua mitä kämppiä. Toivon tietysti että asunto (kunnon sellainen) löytyy pian, mutta samalla täytyy myöntää että näitä säätöjä on erittäin viihdyttävää lukea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä näistä jo nyt nähdyistä luukuista ihan oman kappaleensa saisi :D Mutta oon edelleen hyvin optimistinen kämpän löytymisen suhteen!

   Poista
 3. Hauska kirjoitus! Uuvuttavaa tuo asunnonetsintä, mutta kyllä se varmaan vielä löytyy. Odotan jo seuraavaa postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen kyllä se koti vielä varmasti löytyy :) Sinällään näistäkin kokemuksista saa ihan hyvää viihdettä elämään

   Poista
 4. Miten terveystarkastus voi olla scifihenkinen, tekevätkö sen robotit?
  Joo, vähän on kosteutta sen verran, ettei halua ottaa asiasta yhtään enempää selvää. Kiinalaiset eivät taida olla koti-ihmisiä.

  VastaaPoista