Sisällön tarjoaa Blogger.

Chinese New Year


Kiinalaisen uuden vuoden viettäminen Shanghaissa on ihanaa. Kadut loistavat tyhjyyttään, on tilaa kävellä ja matkan varrelta voi löytää jopa hiljaisia kahviloita. Niitä siis, jota ovat auki, sillä iso osa kiinalaisten omistamista putiikeista, ravintoloista ja kahviloista sulkevat ovensa uuden vuoden ajaksi.




Shanghai kiireisin linja 2, maanantaina klo 17.30

Kiinalainen Uusi Vuosi on vuoden tärkein juhla. Sen tärkeys onkin kirkastunut itselleni oikeastaan ihan viimeisten päivien aikana. Samalla lailla, kun meillä on ilmassa joulun tunnelma aaton lähestyessä, on täällä selkeästi ilmassa jollain tapaa juhlan tuntua. Myyjät kiekaisevat "Happy New Year" aina kun pystyvät (puhuminen asiakaspalvelutilanteessa on täällä harvinaista), kaupat täyttyvät punaisista ja kultaisista koristeista, possuja on joka puolella (Tuleva vuosi on possun vuosi) ja juhlaherkut tulevat myyntiin.




Tämä on se aika vuodesta, kun kiinalaiset matkaavat takaisin koteihinsa viettämään aikaan kaukana asuvien perheiden ja sukulaisten kera. On vaikea tajuta sitä ihmismäärää, mikä liikkuu lentäen, autoilla ja eteenkin junilla seuraavan kuukauden aikana. Myös Forbes uutisoi vuonna 2018 asian otsikolla; Chinese New Year: The world's largest human migration is about to begin.  Siksi myös Shanghai tuntuu hyvin autiolta, niin oudolta kun 24 miljoonan asukaan torpassa se kuulostaakin. Tämä on se aika vuodesta, jolloin ei kannata itse matkustaa mihinkään Kiinan sisällä, sillä juna-asemat ovat suoranaisesti helvetillisen täynnä. 

Mei wen ti, no problem sanoisin, sillä koen miellelläni hiljaisen Shanghain kerran. 


Hyvää alkavaa possun vuotta!

Ei kommentteja